A tökéletességről

//A tökéletességről

A tökéletességről

Ezt a hóembert még szombaton építettük a fiammal, amikor az első hó leesett. ❄️☃️😍
Próbáltuk úgy csinálni, ahogy a nagykönyvben meg van írva: görgetéssel egyre nagyobb golyókat formálni, azokat szépen egymásra tenni, szénből szemeket és gombokat ráilleszteni, egy daliás répából orrot tűzni, szétálló gallyakból kezet készíteni, piros lábaskát a kalapnak főre tenni és egy cirokseprűt a „kezébe” támasztani.
Nos, az rögtön látszik, hogy nem vagyunk valami profik hóember-építésben. A golyógörgetés sehogy sem ment, folyton széttört, vagy nem ragadt rá a meglévőre a hó. Ezért végül inkább összehordtuk a „gombócokat”, és gurítás helyett kézzel tapasztottuk, formáztuk meg a testet a hóhalomból. Szén helyett kavicsokból van a szeme, a szája és gombjai – de mivel felújításban vagyunk, ebből van bőven. Az ideális szétálló gallyakat sem volt gond megtalálni a kertben. Répák viszont csak kicsik és csoffadtak voltak a hűtőben. Jobb híján azokból választottunk egy vállalhatót, de mivel a hóemberünk is kicsi, a répaméret végülis nem volt gond. A kalapja egy elől hagyott, nyomokban piros homokozós vödör lett, a seprője meg… Amit láttok. A fiam akart hozni neki rendes, nagy seprűt, de a mi kis hombártestű lényünk nem tudta volna megtartani. Maradt ez.
Szóval ilyen lett a mi hóemberünk. Egyáltalán nem olyan, mint a nagykönyvben. De nekünk tökéletes. Életünk első igazi, közösen épített, saját, mosolygós hóembere. Egy vágy beteljesülése.
Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy akármit is csináltok, nem baj, ha nem lesz perfekt. A lényeg, hogy lássatok neki és csináljátok. Ne féljetek „tökéletlent” alkotni. Ha szívből jön, ha beleadtok mindent, ha kreatívan álltok hozzá, ha nem ragaszkodtok a megszokott módszerekhez, biztos, hogy létrehoztok valami egyedit, valami másként újat, valami elismerésre méltót.
Valamit, ami talán nem hibátlan, de pont ezért szerethető. Valamit, ami csak a tiétek.
És higgyétek el, lesz olyan, akinek pont ez lesz maga a tökély.
By |2018-12-26T12:26:21+00:00december 17th, 2018|Categories: Inspiráció|Tags: , , |0 Comments