Mikor kellek én?

/, Inspiráció/Mikor kellek én?

Mikor kellek én?

Ezt a lapot a fiam készítette pár hete. A különlegességét az adja, hogy még nem tud írni. Most elsős, és még csak most tanulja használni ezt a csodás kommunikációs eszközt. De nagyon akarja már tudni, érezni, hogyan kell írni, hogyan alakulnak a betűk szavakká, hogyan lesz a vonalakból jelentéssel bíró valódi tartalom. Annyira erős benne a késztetés, hogy a kedvenc könyveiből másolja ki a szavakat, amelyeket a képek alapján már be tud azonosítani. És bár olvasni sem tud még, de a „hieroglifák” és a könyvbéli képek közötti kapcsolat alapján pontosan tudja, mit jelentenek az egyes rubrikákban álló feliratok. Egészen megtévesztő. Odateszi valaki elé a papírt, és „felolvassa”, mit „írt”. Okos és trükkös megoldás arra, hogy egy kis extra elismerést kapjon. Mindehhez nem kevés szorgalom, elszántság és kitartás kellett. Én nagyon meghatódtam ettől, és lenyűgözőnek tartom.

Ugyanakkor az is eszembe jutott, hogy vannak ügyfeleim, akikkel én is pont így dolgozom együtt. Tele vannak kiváló ötletekkel, motivációval, vággyal, és alig várják, hogy valamiképp ezt a világ elé tárják. Meg is teszik ezt és komoly sikereket érnek el. Aztán jön egy pont, amikor érzik, hogy majdnem jó, amit csinálnak, de valami még hiányzik. Valamiért ez még nem az igazi. Valamiből több kell. Valami más kell. Vagyishogy VALAKI más kell nekik, aki pont ebben pici hiányosságukban segíti ki őket.

És olykor ez a valaki én vagyok. Odaállok melléjük és kiegészítem őket a „szövegelésben”. Beillesztek egy jobb szót, elveszek egy mondatot. Odateszek vesszőket, szétválasztok szavakat. Odaillőbb sorokat adok nekik, beszédesebb bekezdéseket. Szövegeket, amelyekkel jobban tudják felhívni magukra a figyelmet, bemutatni a munkájukat vagy saját magukat, avagy intenzívebb kapcsolatokat tudnak teremteni.

A szándék, a gondolat, az erő bennük van. Én csak segítek kifejezni azt.

By |2018-12-26T12:22:32+00:00november 30th, 2018|Categories: Fejlődés, Inspiráció|Tags: , , |0 Comments