Ideális otthon mániás kuckózóknak

//Ideális otthon mániás kuckózóknak

Ideális otthon mániás kuckózóknak

Miközben a témák után kutatok, rengeteg forrásból dolgozom, így számos blogot is követek. Az egyik inspirálódásban segítő francia blogon, a Planete Deco-n találtam meg ezt a svéd otthont, amit muszáj megmutatnom nektek, mert annnnnnyira párnázatos!

Ez nálam nem csupán azt jelenti, hogy vannak benne párnák, hanem hogy a lakás berendezése során minden lehetőséget megragadtak arra, hogy a legkisebb sarkot is meghitté, kényelmessé, kuckózásra alkalmassá tegyék. Ráadásul mindezt úgy érték el, hogy nincs benne semmi túlzás, flancolás, őrült erőlködés, szemet és az idegeket zavaró látványorgia. Ez a lakás maga a nyugalom, a természetesség, a lazaság. Egy otthon, ahol jó lenni, ahol jó felébredni, beszélgetni, falatozni, olvasgatni, bekuckózni, de még akár csak körmöt vágni is. Mutatom!

Nappali

A képekről úgy tűnik, mintha egy hatalmas lakásról lenne szó, pedig az egész mindössze 65 négyzetméter. Ebből arányaiban nagy tér jutott a nappalinak, amit sikerült a hatalmas üvegfelületekkel és a fehér szín túlsúlyával optikailag tovább növelni. A skandináv stílus visszafogottságára jellemzően a fehér mellett még a szürke különböző árnyalatai jelennek meg, amit tökéletesen egészít ki a fabútorok natúr színe és a kinti/benti növények zöldje. Imádom, hogy ez egész nincs túlgondolva, “túldizájnolva”, a lényeg az volt, hogy kényelmes, igényes, testnek és léleknek is pihentető közeg jöjjön létre. Ezt példázza a rengeteg párna is, amelyeket nyilván ide-oda lehet csoportosítani, földre dobni, ahogy éppen jólesik. A színvilággal és a megjelenéssel ezeknél sem sokat nem bajlódtak: világos árnyalatú, földszínű, egyszerű vászonpárnákat választottak. Egy részük régi tárolózsákokra hajaz, másokon egzotikus állatok láthatóak, míg néhányat csak gombok, rojtok, vagy bojtok díszítenek.

1.jpg

A nappalival egy légtérben lévő étkezőrészbe is jutottak párnák, sőt még pihe-puha (mű)szőrme is. Ez mondjuk kellett is, mert kemény padon vagy fonott bútoron nem túl kellemes hosszan ücsörögni, de így mindegyik ülőalkalmatosság kellően kényelmessé vált egy hosszú baráti vacsorához.

2.jpg

A nappali kialakításakor arra is figyeltek, hogy egy mini hygge-saroknak is jusson hely a boltíves bejáratnál. Egy saját kis (hangulat)világítással rendelkező felpárnázott fotel egy puha pléddel kiegészítve tökéletesen megfelel arra, hogy az ember picit elkülönülhessen, békésen kucorodhasson, és világmegváltó tervein elmélkedjen vagy csak bambuljon. Hacsak a házi kedvenc le nem nyúlja magának ezt a remek kis zugot…

3.jpg

Konyha

Imádom, amikor a konyha alkalmas arra, hogy ott is társasági életet lehessen élni, hiszen a családból/lakók közül valaki szinte mindig ott van. A konyhai tevékenységek igen időigényesek, így jobb úgy készülni, hogy itt is lehessen minőségi időt együtt tölteni. A kicsi hely ellenére (nem kell a fotónak bedőlni) ebben a konyhában is megteremtették ennek a lehetőségét – természetesen párnák felhasználásával.

4.jpg

Háló

Ezt nem azért akartam megmutatni, mert látványos (bár az), hanem mert itt is van egy párnás kucorodó hely (a képen a jobb alsó sarokban sejlik fel). 5.jpg

Előszoba

Mi üzenné meg jobban azt, hogy ide jó megérkezni, mint egy otthonos, a belépőt párnák hadával fogadó előszoba? Az ember hazaér, és lerogyva máris kényelemben érezheti magát.6.jpg

Erkély

Egy kisebb erkély is lehet lakályos, és ebben a párnáknak, plédeknek is nagy szerepe lehet. Mivel itt is fonott bútorok vannak, nyilván amúgy is jól jönnek a puha textilek, de hűvösebb estéken egyenesen nélkülözhetetlenek.

7_1.jpg

A lakásról további fotókat itt találhatsz: Planete Deco

További párnázatos inspirációért keresd fel bátran az Mkissen – A párnázatos Pinterest oldalát.

By | 2018-02-10T18:48:05+00:00 február 9th, 2018|Categories: Otthonosan|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.