Hat hasznos könyv DIY-átalakítóknak

/, Könyv/Hat hasznos könyv DIY-átalakítóknak

Hat hasznos könyv DIY-átalakítóknak

Bár ma már többnyire az interneten tájékozódunk, a sok hasznos cikk elolvasása után/közben/előtt nem árt a témába vágó könyveket is áttanulmányozni. Az mégiscsak egy elmélyültebb folyamat, az emberhez talán másképp is jut el az információ egy könyvből – még ha ez talán kicsit maradian hangzik is. Épp ezért összeszedtem néhány könnyen megszerezhető, átfogó tudásanyagot közvetítő könyvet, amelyek jól jönnek azoknak, akik az otthonuk kisebb-nagyobb volumenű megújításán dolgoznak. (Előre is elnézést a kicsit béna könyvfotóimért 🙂 )

 

1. A nagy DIY könyv

Talán a legfrissebb könyv  a témában, hiszen tavaly adták ki. 21 otthonszépítéssel foglalkozó blog 21 kreatív ötletét mutatja be igen látványosan és részletesen. Nagyon szép kivitelezésű könyv, ami után az ember garantáltan nekiáll valami DIY-projektnek. Számos hasznos javaslattal és tippel van tele, amelyek ismerete sokat segít még egy gyakorlottabb és ügyesebb kezű alkotónak is.

2. Paula Lamb: Csináld magad! Nem csak nőknek

Ezt nagyon ajánlom, mert igazi támasza mindenkinek, aki tart bármilyen szerelési, felújítási munkától, pedig saját maga is simán elvégezhetné. Segítséget és önbizalmat ad a vízvezeték-szereléstől a csempézésen át a tapétázásig, miközben megtanítja biztonságos munkavégzés szabályait, a különféle anyagok természetét, az egyes szerszámok használatát. Persze ez csak útmutató, de annak nagyon alapos, gazdagon illusztrált és igen empatikus – elvégre egy nő írta 🙂

3. Acsay Judit – Szegő György: Lakó-tér-kép

Ez sem egy új darab, hiszen 1989-ben jelent meg. Minden kép fekete-fehér, a könyv szövege is kicsit időutazás, mégis a látvány sokkal modernebb kiadványokban is visszaköszön… Ez a kötet inkább a lakás stílusával foglalkozik, de rengeteg olyan apró ötlet van benne, amit szokás újra és újra nagy dérdúrral felfedezni, hiszen a retró most nagy divat. Na, ebben a könyvben rengeteg ilyen “retró”, de igazából nagyon is praktikus ötlet van, amelyeket különösen a kis lakásban élők értékelhetnek nagyon.

4. Preisich Anikó: Otthonberendezés saját erőből

Na, aki azt gondolja, hogy egy 1983-as könyv idejétmúlt, az hatalmasat téved! Az Építési 1×1 sorozatban kiadott kötet olyan alapossággal járja körül a lakók valódi igényeinek megfelelő lakberendezés mikéntjét, ahogy egy másik csilivili könyv sem teszi. Mindenkinek ajánlom, aki pár száz forintért az építés/felújítás megtervezéséhez alapvető információkhoz akar hozzájutni – és ezzel rengeteg energiát és feleslegesen kiadott pénzt megspórolni.

 

5. Paul Forrester: Famegmunkálás mindenkinek

A szintén 2015-ben megjelent kötet igen részletesen és alaposan mutatja be a famegmunkálási technikákat a rókafarkfűrészeléstől, a fakötéseken át a faanyag kiválasztásán keresztül a felületkezelésig. Mondjuk a furnérozás vagy a faesztergálás várhatóan nem sok hobbiasztalost csábít majd el, de azok a részek viszont biztosan, amelyek pontról pontra ismertetik, hogyan készíthetünk mi magunk is egyedi kézműves tárgyakat kéziszerszámokkal.

6. Krivarics Ditta: Régiből újat

A Otthonkommandó gyönyörű könyve kötelező mindenkinek, akit a lehetséges zsákmány izgalomba hoz a lomtalanításokon, vagy aki ugyanazért nem bír magával a bolhapiacokon sem. Aki vett már régi bútort, az jó, ha megfogadja Ditta tanácsát: az átalakítás során nem szabad semmit a régi bútorra erőltetni, figyelembe kell venni a karakterét. Ebben is sokat segít ez a könyv, és még többet a konkrét átalakításban:  alaptudást ad az eszközökről, festékekről és az egész folyamatról, az egyes lépésekről.

Jó olvasgatást, jó alkotást!

Mentés

Mentés

Mentés

By | 2018-03-09T15:49:45+00:00 szeptember 28th, 2017|Categories: Átalakítás, Könyv|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.